Kósa Lajos, közszolga!

Nem kérek elnézést, amiért a megszólítás elé, sem a kedves, sem a tisztelt jelző nem került, de egyiket sem érzem helyénvalónak. A magyar nyelvben sajnos nincs olyan szó, melyet oda tudnék biggyeszteni, amikor magára gondolok, így hanyagolom is a formaságokat, a megszólítás körüli finomkodást.
Kósa Lajos, közszolga!
Azt hiszem, ez az, ami egészen pontosan kifejezi, miként is van jelen Ön az én életemben, és mindenki más életében, persze a családját, no és a barátait kivéve. És ez kifejezi azt is, Önnek hogyan kell viselkednie. Mert ha azt gondolja, képviselőnek vagy polgármesternek lenni kiváltság, nagyon téved. Ez egy foglalkozás, "kedves" uram, amelyben Ön csak egy beosztott. Nem vezető tisztségviselő, hanem egy egyszerű alkalmazott munkaerő, egy alárendelt. Önnek kötelezettségei vannak a munkáltatói felé. Igen, a munkáltatói... Önnek ugyanis nem egy munkáltatója, nem egy főnöke van még az atyaúristenen kívül, hanem majd 10 millió, akiktől a fizetését kapja, amelyből nagyon szépen éldegél. 
És ha Önt a munkáltatója valamiről megkérdezi, akkor arra kutya kötelessége válaszolni. Ön ezt a viselkedést eltűri a beosztottjaitól? Vagy maga szerint az én főnököm eltűrné tőlem? Megkérdezi, miért nem készültem el a munkámmal, miért van hiba benne, és én azt válaszolom neki, hogy nem tudna inkább olyat kérdezni, amire pozitív választ adhatok... Sőt, még helyre is teszem: azt kérdez, amit akar, de én meg azt mondom válaszként, amit én akarok. Látja maga előtt a jelenetet? Maga szerint hány perc múlva rúgnának ki a munkahelyemről, hogy a lábam nem érné a földet?!
Ön nincs abban a pozícióban, akármennyire is a polgármester vagy a képviselő szócska áll sokszor a neve mellett, hogy eldöntse, mire akar válaszolni. Ugyanis magának kutya kötelessége mindenről beszélni, amiről kérdezik. Ez a beosztásához hozzátartozik, hogy referál munkáltatóinak. Szar ügy, persze, ha valaki szarul végzi a munkáját, roppant kínos ezt nagy dobra verni, de ez van, el lehet menni utcát is seperni közmunkában, havi 50 ezerért. 
Úgyhogy kicsit vegyen vissza az arcából!
Szerző: Lúthien Elensar  2014.01.09. 10:27 Szólj hozzá!

Címkék: képviselő polgármester közszolga

A bejegyzés trackback címe:

https://ezekmennekmostanaban.blog.hu/api/trackback/id/tr825748491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása