Áder János nem írta alá a regisztrációról szóló törvényt, átküldte az Alkotmánybírósághoz, az AB pedig helyt adott az elnöki kifogásoknak. Aztán jött Rogán Antal és azt mondta, hallották az ész szavát. No meg a politikai felelősségérzet olyan erős bennük, hogy nem lesz választási regisztráció.

Na, most ez nagyon jó. Persze tekintsünk el attól, hogy elég nehezen lehetett Rogán bejelentését röhögés nélkül végighallgatni, láthatóan neki sem nagyon sikerült komoly arccal elmondani ezen fontos mondatokat. Persze azért hozzá tette: a kétharmados többséggel egészen nyugodtan módosíthatnák az alaptörvényt, és az AB döntése ellenére az alkotmányba foglalhatnák a regisztrációt, de nem teszik.  De mondom, ettől eltekintve tényleg jó dolog, ami történt. Mégis, olyan érzésem van, mintha valami nem stimmelne.

Persze, lehet, hogy ez már csak a politikai paranoia. De nekem már Áder is gyanús. Meg az AB. Rogánról nem is beszélve. Ugyanis egyáltalán nem megszokott, hogy a kormány (értsd: Orbán Viktor) ilyen gyorsan feltegye a kezét, és belássa hibáját. Ez valahogy életidegen tőlük (értsd: tőle).  Valami van a háttérben, de Stirlitz már halott, és félek, akkor világosulunk csak meg az ügyben, amikor már késő. Lehet, az egész egy megrendezett színjáték, aminek még nincs vége? Februárban majd más formában, jobban átgondolva és megtervezve, lenyomják a torkunkon ezt a gombócot?  Vagy maga Orbán Viktor mondta azt, hogy húúúú, ez kemény! Most egyet visszalépünk, hogy később kettőt léphessünk előre!

Bár, ha a fantáziánkat nagyon elengedjük, lehet még más magyarázat is a történtekre. Például, hogy beszartak. No, nem a kormány (értsd: Orbán Viktor), hanem az összes többi körülötte, akik reálisabban látják a világot és a 2014-es választások kimenetelét. Esetleg egy belső ellenzék kezd mozgolódni, mert tele van már nekik is a hócipőjük az egyeduralommal és a gazdaság "fejlődésével"? Olyanok, akiknek már kicsit sok ez nagy népszerűtlenség, és valamilyen módon nyomást gyakoroltak a kormányra (értsd: Orbán Viktorra), hogy ne feszítsék tovább a húrt.

Az mindenesetre sokat elmond az ország állapotáról, hogy a legegyszerűbb magyarázat szinte senkinek nem jut eszébe: Áder egy normálisan gondolkodó fazon, aki köztársasági elnökként valóban a demokráciát szeretné védeni, és hogy az Alkotmánybíróság egy olyan testület, amely önállóan hoz döntést a demokrácia védelmében. És hogy a kormány (értsd: Orbán Viktor) képes belátni tévedését és felülbírálni önmagát.

Szerző: Lúthien Elensar  2013.01.11. 17:00 Szólj hozzá!

Címkék: választás regisztráció Orbán Alkotmánybíróság Áder

A bejegyzés trackback címe:

https://ezekmennekmostanaban.blog.hu/api/trackback/id/tr75012539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása