Drága fideszes polgártársaim! Ti, akik anno rohantatok az úgynevezett szociális népszavazáson kinyilvánítani, hogy ti bizony Viktor mellett álltok! Ti, akik bele sem gondoltatok igazán abba, hogy amikor azt a rohadt X-et oda teszitek, ahová mondták, tulajdonképpen mire is mondotok nemet! Ti, akik évekkel ezelőtt vérlázítónak és népnyúzónak tituláltatok mindent, ami pár forinttal megrövidítette a pénztárcátokat! Ti, akik felhördültetek, amikor balról megkongatták a vészharangot, hogy a határon túl élő magyarok szavazni fognak, azaz olyanok szólnak bele az életünkbe, akik utána nem viselik a következményeit! Szóval ti! Hol a frászban vagytok most?

Nem kellene felháborodnotok azon, ami most folyik ebben az országban? Hiszen ti vagytok azok, akik a rendszerváltás előtti időkre köptök, büdöskomcsiztok, és állítólag mindig harcoltatok ellene?! Akkor hogyan tűrhetitek, hogy éppen a ti segítségetekkel, vastapsotokkal, a ti hátatokon jön vissza az a rendszer? Államosítás, egy szűk kiválasztott kör meggazdagodása és kiskirálykodása , oligarchák befolyása, szólásszabadság korlátozása, rendőrség és a bíróságok befolyásolása , információkhoz való hozzáférés megnehezítése, félelmen vagy éppen a jutalom lehetőségén alapuló szervilizmus, vastaps, politikai ellenfelek elhallgattatása és minden eszközzel való ellehetetlenítése, kizsákmányoló multinacionális tőke üldözése, nyugatellenesség, gondoskodó állam, aki nincs velünk, az ellenünk van... Nem ismerős mindez valahonnan? Nincs deja vu érzésetek?

Ez a típusú hatalomgyakorlás, ami egy ember és egy párt körül épül fel, pont annak a korszaknak a jellemzője, amit ti oly nagyon megvetettetek. A hatalmat gyakorló párt embereinek, talpnyalóinak a beépítése a közigazgatásba, az állami szervezetekbe már régi trükk. Mint ahogy a funkciók kiosztása előtti lekáderezés is. Azt, hogy a hatalmon lévő párt beleszól a kultúrába, a tudományba, és a saját szája íze szerint formálja az oktatást, szintén volt honnan ellesni. A gondoskodó, sőt az emberek helyett gondolkodó állam, a populista jótétemények, aminek úgyis végül mi isszuk meg a levét.

Nem kellett volna ezerrel tiltakoznotok amiatt, hogy bár egykor X-eltetek egyet a tandíj ellen - teszem hozzá demagóg módon, több milliárdért!!!! - a pofátokba röhögve azok vezették be, akik egykoron azt mélységesen felháborítónak tartották?

Az öngondoskodás és a gondoskodó állam közül ti melyiket választanátok? Ez utóbbi ugyanis inkább azt sugallja, hogy mi, a nép, egy tehetetlen csoportosulás vagyunk, amelynek szüksége van az erős vezetőre, az irányítóra, aki majd utat mutat és életben tart. Ám az egyénre magára kevesebb figyelmet szán. Ennek azonban ára van. A hatalom abba is beleszól, ami nem rá tartozik.

Nem kellett volna bosszankodnotok, hogy a hatalom belesett a hálószobátokba? Amikor központilag irányított párosodási aktust szervezett? Amikor a gyerekszülést nevezte a nő legfőbb feladatának? Hogy az jutalmat kap, aki szül, és büntetést, aki nem? Ha azt mondom, 1953-ban rendelet született arról, hogy a gyermektelenek adózzanak, az sem kelt ismerősen rossz érzést bennetek?

Nem éreztetek semmi furcsa bizsergést, amikor államosítottak magánnyugdíjakat, dohányárut, mobilfizetést, közoktatást, tankönyvkiadást, étkezésiutalvány-piacot, babakötvényt, vízműveket, mobilszolgáltatót, takarékszövetkezeteket, taxit, hulladékgazdálkodást, de még a civil szférát is?

Nem izgat titeket az sem, hogy tulajdonképpen hülyének néznek?

Ha nem, hát nem. Nyilván már régen nem a szavak értelmét halljátok, csak a hangot, amelyik mondja. Ezt hívják vakhitnek.

Szerző: Lúthien Elensar  2013.09.02. 10:09 2 komment

Címkék: kormány taxi szocializmus szervilizmus tankönyv babakötvény magánnyugdíj Fidesz Orbán gondoskodó állam

A bejegyzés trackback címe:

https://ezekmennekmostanaban.blog.hu/api/trackback/id/tr355487453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.09.03. 12:46:28

Nem annyira új gondolat, de vártam már, hogy valaki ilyen erősen megfogalmazza. Osztottam.

Attila Ódor 2013.09.03. 17:02:25

Teljes mértékben egyet értek a cikk írójával.Ennél korrektebben nem is lehetett volna megírni. Minden szava igaz. A nagy baj, hogy nem kap megfelelő nyilvánosságot.
süti beállítások módosítása