Na, azt hiszem most vagyunk nagy szarban. Nem én, meg elv-társaim, hanem úgy az ország egészen. Ugyanis ha ez így folytatódik, nem a Szaniszló által vízionált ellenség fog bennünket eltüntetni a térképről, hanem mi, saját magunk radirozzuk ki Magyarországot Európából. Ugyanis ez, ami most van, az sokáig már nem mehet tovább bűntetlenül. De nagyon úgy tűnik, büntetni sem mi választók, sem pedig az ellenzék nem fog 2014-ban. És ha akkor nem, akkor már késő. A következő választásig ez az ország olyan gödörbe kerül, hogy már csak betemetni lehet, kihúzni onnan nem.

És most hagyjuk a francba Orbánékat. Kár ragozni, hogy mit művelnek. Minden normális ember látja, a többiek pedig a vakhit szent buzgóságában léteznek.

Ám amit az ellenzék művel, na az a vérlázító.

Amikor megjelent Bajnai a színen, örültem. Sok más emberrel együtt. És reménykedtem. Mert ennek az országnak most nem politikusokra van szüksége, hanem szakértőkre. Olyan emberekre, akik világnézettől, vallástól, pártszimpátiától függetlenül az országot akarják kihúzni a szarból. Akik nem akarnak a szó rossz értelmében politikussá válni. Azt hittem, Bajnai képes ezt összehozni. Olyan embereket maga mellé állítani, akik valóban dolgozni fognak ezen.

És én naív, azt hittem, hogy a fidesztől balra álló politikusok pedig kicsit magukba néznek - ha másért nem, akkor azért, mert tudhatnák, utána újra ők kerülhetnek pozícióba - és azt mondják: akkor most mi átengedjük a terepet. Én komolyan azt vártam, hogy támogat majd mindenki egy olyan összefogást, ami nem a hatalomról, a parlamenti fizetésről szól majd, hanem arról, hogy éljünk végre úgy, ahogy 25 évvel a rendszerváltás után végre ennek a népnek is járna.

Mert Magyarország élhetetlenné vált. Pusztul a vidék, rohad a város, mindent beborít a mocsok, a korrupció virágzik, az oligarchák és a kegyencek élvezkednek, és már mindenki tudja, normális munkával itt nem rúghat labdába.

Erre mi történik?

Az MSZP kezd izmozni, mert hatalom kell neki és nem is tagadja. Majd jönnek a többiek is. Még Fodor Gábor is, egy nem létező párt nem létező politikusa is képes a támogatásért cserébe pozicíót kérni?! Nem összefogás van itt, hanem a torta felosztása. A nagy és hangzatos szavakat, hogy az ország érdeke a fontos, csak addig kell kiabálni, amíg el lehet altani vele a hülye népet?

Bajnai ott cseszte el, hogy nem a kicsikkel kezdett először tárgyalni, hanem azonnal a szocikkal. Pedig a népnek nem csak a Fideszből és a jobbikból van elege. De bizony az MSZP-ből is. És a kétpólusú politikából. És még erre rá is tettek egy lapáttal azzal, hogy újra "harcba" hívták a régi őskövületeket, az önmagukat lejárató, a reformoknak ellent tartó párttagságot.

És azt hiszik, ezt le lehet nyelni? Azt gondolják, Orbán és a Fidesz olyan rossz, hogy ők ha egy hajszállal jobbak nála, akkor már nyerők? Nos, nem.  

Október 23-a után az MSZP végigsírja az összes tévét és rádiót, mert szervezetten meghekkelték Mesterházy beszédét. És az eszükbe nem jut, hogy nagyon szervezni sem kell az ilyet? Hogy az embereknek tele a tökük azzal, hogy a politikusok saját játszóterüknek tekintik az országot és benne minket? Hogy nem tudják elfelejteni azt a nyolc évet, amikor nem csak a fidesz, de a szoci tagság is a fejlődés, a reformok ellen volt? Hogy a választók saját maguktól is képesek véleméynt nyilvánítani?

Lehet, hogy voltak pillanatok, amikor Mesterházy Attila még akár szimpatikus is volt. De elveszítette szüzességét. És a választók többségének szimpátiáját is, amikor a saját és pártja hatalmi törekvéseit az ország érdeke elé helyezte.

A legjobbat akkor tenné, ha most nagyon elgondolkodna és nem megsértődne. A pártjával egyetemben. Ha levonná a konzekvenciát és belátná, nem biztos, hogy egyedül Gyurcsány itt a megosztó és a választókat elriasztó figura. Ha belátná, nem ő az az a politikus ma, aki meg tud szólítani és egységbe kovácsolni különböző szociális helyzetben élő, végzettségű, világnézetű, gondolkodású, vallású, de a demokráciában hívő és Orbánt elzavarni vágyó embert.

Szerző: Lúthien Elensar  2013.10.31. 19:17 4 komment · 1 trackback

Címkék: ellenzék október 23. Gyurcsány DK Bajnai Mesterházy

A bejegyzés trackback címe:

https://ezekmennekmostanaban.blog.hu/api/trackback/id/tr955506605

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.11.02. 15:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyingizik 2013.11.04. 11:54:01

Lefordítom. A sorosgyörgy+clintonné által pénzelt, szabad piacos kapitalisták (gyúrcsány, bajnai) "jó fejek", a mindenféle gazdaságpolitikai koncepció nélküli maszop (amely viszont nem kíván többé szabad piacos kapitalista szekértoló lenni), na ők viszont rohadjanak meg. Mivel nem akarák elfogadni a 3%-osok támogatását. Szánalmas.

nemhívő 2013.11.04. 21:31:35

@Gyingizik: ..majd az lesz az igazán szánalmas,...amikor pár év múlva a "szabadpiacos kapitalizmust" építő románia és bulgária is "jobban teljesít" a "munka alapú társadalmat építő" M.o.-nál...

Gyingizik 2013.11.05. 09:50:28

@nemhívő: Már meg is valósult, hiszen a hvg már 3 évvel ezelőtt is megírta, hogy Romániában jobbak a gazdasági mutatók. Oda lehet költözni, kipróbálni, milyen jó ott élni. Balti országok dettó. Csak azt nem értem, miért vándorolt ki ezekből az országokból a népesség 5-10%-a?
süti beállítások módosítása